top of page

Global Project Manager ID:244 Uppsala/Solna

Beskrivning:

Vi söker stöd från en erfaren projektledare för ett viktigt initiativ på våra FoU-platser i Uppsala och Solna. Projektet syftar till att implementera ett *Scientific Data Management System* (SDMS) för att effektivisera datahanteringen inom våra FoU-verksamheter. Det handlar inte bara om teknisk integration utan även om att driva en betydande förändring i våra användares arbetssätt.


Ett viktigt mål är att säkerställa att våra användare anpassar sig och följer FAIR-data (Findable, Accessible, Interoperable, Reusable) principer samt krav på dataintegritet och god dokumentationspraxis.


Projektet har stor påverkan och kräver nära samarbete mellan verksamhet och IT. En intern IT-projektledare ansvarar för de tekniska aspekterna, inklusive systemuppsättning inom vår infrastruktur. Vi söker därför en projektledare med stark bakgrund inom förändringshantering för att samarbeta med IT-projektledaren och säkerställa användarengagemang, adoption och en smidig övergång till det nya systemet.


Leveranser:

Leverera projektet enligt godkänd plan i enlighet med en definierad styrgrupp.


Ansvarsområden:

- Leda den verksamhetsmässiga delen av SDMS-implementeringen, med fokus på förändringshantering och användaradaption till nya processer.

- Nära samarbete med IT-projektledaren för att säkerställa att systemet integreras korrekt i befintlig infrastruktur.

- Engagera intressenter från olika avdelningar för att förstå deras nuvarande arbetsmetoder och de element som behöver förändras för att följa FAIR-data principerna.

- Identifiera och driva förändringar i befintliga rekommenderade arbetsrutiner för att säkerställa framgångsrik förändringshantering i linje med nya processer och systemimplementering.

- Samordna kontinuerlig anpassning av affärsresurser till systemets iterationer och formell GxP-användartestning.

- Driva kommunikations- och utbildningsinitiativ för att säkerställa effektiv adoption av det nya systemet och arbetssätten.


Rekommenderade färdigheter/erfarenheter:

- Dokumenterad erfarenhet som projektledare, med fokus på förändringshantering inom FoU eller närliggande sektorer.

- Stark förståelse för FAIR-data principer och hur de tillämpas i forskningsmiljöer.

- Förmåga att hantera flera intressenter och driva alignment mellan olika team.

- Utmärkta kommunikations- och interpersonella färdigheter, särskilt när det gäller att guida användare genom betydande förändringar.

- Kunskap om att arbeta i en FoU-avdelning med SDMS eller liknande system är mycket meriterande.

- Förmåga att samarbeta med IT-kollegor och överbrygga klyftan mellan tekniska och affärsmässiga krav.


Ytterligare kommentarer:

Det är viktigt att konsulten kan vara på plats baserat på projektets behov, det kan innebära 100 % vissa veckor men med viss flexibilitet.



9 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Project manager EU Data Act ID:243

Assignment The EU’s Data Act has entered into force and will start to apply on September 12, 2025. It aims to improve access to data in...

Comments


bottom of page